luni, 28 martie 2016

Relatia dintre online si offline cladita prin intermediul Facebook-ului este una extrem de importanta, mai ales avand in vedere ca reprezinta o oportunitate minunata de a genera favorabilitate si credibilitate. 



Metodele prin care putem genera interactiune online prin offline si invers sunt diverse. Ele depind foarte mult de business, de obiective si de buget. Printre cele mai intalnite metode, putem enumera:

 eveniment – creat pe Facebook pentru o promovare mai ampla, care urmeaza a fi organizat offline. Sau creat offline, insa cu o promovare ampla live online, multe mentiuni, post-uri si tag-uri.  

- concurs  ideal ar fi ca un concurs online sa aiba ca si ”probe” sau ”conditii” o actiune efectiva offline, deoarece engagementul este mult mai mare in acest sens, iar persoanele sunt obligate sa urmareasca atat actiunea offline, cat si pe cea online. La fel de bine ne putem gandi si invers. Un concurs offline, insa cu efecte sau elemente online  in asa fel incat notorietatea  actiunilor competitorilor sa fie mult mai mare. Tag-urile, filmarile sau comentariile sunt foarte des utilizate.



 poze si filmari  realizate in timp real, trimise pe pagina de Facebook. Motiveaza, exprima implicare si atasament si dau oportunitatea prietenilor sa urmareasca, sa comenteze, sa interactioneze. 

 aplicatii  sunt putin mai costisitoare, insa au posibilitati nenumarate. Aplicatii care pot fi accesate offline (poate in puncte de lucru ale brandului) sau online (pe site, spre exemplu) si care introduc utilizatorii intr-o serie de incercari/teste/elemente de realizat, in asa fel incat acestia vor fi direct implicati intr-un proces de interactiune cu brandul (proces, evident, vizibil pentru cei din jur).



Orice alta idee traznita realizata fizic (in puncte de lucru sau nu, insa intr-un mediu controlat), care poate fi cumva introdusa in mediul online, in asa fel incat toti fanii brandului sa remarce interactiunea reala pe care oamenii o au cu brandul propriu-zis, reprezinta o solutie. Creste favorabilitatea, credibilitatea si increderea pe termen lung. Si asta, sa retinem, este ceva foarte important.  Pentru ca zi de zi avem mii de ”reclame” in fata noastra, iar deciziile se iau, de cele mai multe ori, emotional.

Ai o idee si nu stii cum s-o materializezi? Contact us! :)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu